2015. ápr 22.

Felhívás! Ingyen szemeteszsák!

írta: Kenyeres László
Felhívás! Ingyen szemeteszsák!

Aki azt hiszi ez a bejegyzés teli lesz halas fotókkal és élményszerű fárasztásokkal azokat el kell, hogy keserítsem. Ez a kis poszt inkább lesz figyelemfelhívás egy lehetőségre. Miről is van szó? Talán kezdjük is az elején, hogy honnan is jött az ötlet…

A cég ahol dolgozom egy fermentációs üzem. Talajoltó baktériumokat állítunk elő, amiket a mezőgazdaságban hasznosítanak. Az én feladatom a kész termék csomagolása, összekészítése, amelyek szállítók által jutnak el a gazdákhoz, vagy a boltok polcaira. A folyékony termék több fajta kiszerelésű flakonba, kannába kerül kipalackozásra. Ezeket a műanyag kannákat a cég, aki nekünk gyártja, nylon zsákokba csomagolja. A nylon zsák csak csomagoló anyag, számunkra feleslegessé válik a gyártás során. A megmaradt zsákok összegyűjtés után szelektív hulladékként végezték, de ez egy ideje megváltozott.

clipboard01_11.jpg

Felhasználásra váró kannák zsákba csomagolva

clipboard02_12.jpg

Az összegyűjtött zsákok egyik kupaca

Rájöttem, hogy ez a nagy mennyiségű zsák tökéletesen funkcionálhat szemétszedéshez. Elkezdtem gyűjteni őket és hamar nagy mennyiség halmozódót fel. Közben elindult a Dunaparty összefogás nagy volumenű megmozdulása a vízpartok megtisztításához. A szervezőket megkerestem, hogy felajánljam nekik az így nyert zsákokat. A napok teltek és olyan sikeresre duzzadt a szervezők akciója, hogy a támogatóknak köszönhetően nem szorultak rá a zsákokra. Nekem ott maradtak „feleslegesen” a zsákok és arra gondoltam, hogy a blogomon meghirdetem, hátha kedved kap valaki egy kis szemétszedéshez. Biztos van olyan horgásztárs nem egy, aki a vízparton a peca végeztével összeszedi a szemetet horgászhelyén, még ha nem is ő hagyta ott. Szúrja a szemét, óvja a környezet, lehet ez bármilyen indok, de a szándék pozitív! Szóval, ha van olyan horgász, aki így cselekszik, vagy most döntötte el, hogy a későbbiek folyamán időt szentel ennek is akkor azoknak felajánlom ingyen ezeket a zsákokat. Keressenek meg nyugodtan email-n (a bejegyzés legalján megtalálható) és mondják meg mennyi zsákra lenne szükségük. Újpesten dolgozom, Szentendrén lakom. Ha előre leegyeztetünk egy időpontot és helyszínt személyesen is átvehető. Ha Ön távol lakik és nagy mennyiségre lenne szüksége akár postán is feladom, ha állja a postaköltséget.

2_2.jpg

Madarak számára a láthatatlan gyilkos (Kattintson a linkre: http://bnpi.hu/hir/a-verpeleti-haromfiokas-feher-golyafeszek-tortenete-239.html )

3_2.jpg

Vízi pókháló

clipboard17_2.jpg

Vajon hány „elhagyott” csalis doboz található a Duna teljes szakaszán?

clipboard19_3.jpg

A szendvicses alufóliák biztos hamar le fognak bomlani a természetben

clipboard20_2.jpg

PET palack erdő

clipboard18_3.jpg

Horgászhelyhez vezető turista útjelzés

Várom továbbá magán, civil szervezetek jelentkezését is ahol hasonló megmozdulások lennének. Itt a tavasz, ilyenkor mindig van egy-két facebookon szerveződő „tavaszi nagytakarítás” címszóval induló mozgalom a lakókörnyezetben a szebb utcákért, az erdőkért, stb. A cél minden esetben egy: a tisztább, szebb környezet! Egy kritérium lenne itt: nem szeretnék politikai szervezeteket, vagy bármilyen párt nevével összeköthető csoportokat támogatni. Szeretném a magam és a blog függetlenségét megőrizni, kérem e döntésemet tartsák tiszteletben.

A zsák mérete: hossza: 130 cm, szélessége: 70 cm .

Műanyag flakon, etetőanyagos zacskó, csontis doboz, üveg súlya alatt nem fog kiszakadni. Ha csak nem pakolják teli 20 kg üvegekkel. :-) Tehát kérem, ne egy sittes zsák  erősséggel rendelkező zsákra gondoljanak.

Erre az email címre várom az érdeklődőket: vizpartirandevuk@gmail.com

Szólj hozzá

Környezetvédelem Szemét Vélemény Duna Szemetes zsák